Закон і Бізнес


Справа честі


№39 (1441) 05.10—11.10.2019
5112

Інтимне життя до реєстрації шлюбу збираються інкримінувати як правопорушення. Прийняти відповідний закон владі Індонезії поки що не дозволили масові безлади.


Новий проект, який перебуває на розгляді парламенту Індонезії, оголошує поза законом секс до шлюбу, а також аборти. Крім того, забороняє ображати президента і віце-президента країни, державні символи і релігію, пише Бі-Бі-Сі.

Протести пройшли в багатьох містах Індонезії, в них взяли участь тисячі осіб, переважно студенти.

Влада хоче криміналізувати секс до шлюбу і ввести за нього покарання — до року тюрми. Просто за співжиття без реєстрації стосунків пропонують садити на півроку.

Покарання за аборти може становити до 4-х років ув’язнення (за винятком випадків, коли вагітність була перервана за медичними показаннями або наступила в результаті зґвалтування).

Індонезійський парламент переніс розгляд цієї ініціативи на невизначений термін. Тим часом активісти обіцяють проводити акції протесту доти, доки від документа не відмовляться остаточно. Протестувальники побоюються, що ухвалення закону обмежить повноваження комісії з питань боротьби з корупцією.