Закон і Бізнес


Гілки влади не співпрацюють між собою, - правники


03.10.2019 17:24
3140

Хаотичний характер взаємодії - таку оцінку стосунків між гілками влади дали більшість учасників інтерактивного голосування, що проходило під час VIII Судового форуму.


Захід, організований Асоціацією правників України, проходить у ці дні в Києві, передає «Закон і Бізнес».

зібравши усіх представників професії на головну подію осені запропонувала їм обговорити глобальні теми. Ключовими стали відносини судової влади з іншими гілками.

Учасники цього форуму, якими вже традиційно є представники усіх юридичних професій, зокрема, обговорили ситуацію із невиконанням судових рішень, яка й ілюструє хаос у взаємодії.

Присутні погодились, що втручання  у діяльність суддів не можна вважати співпрацею. Натомість, саме судовій владі керівник Проекту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас запропонував нову місію — перевіряти цілі законодавства при прийнятті рішень.

На думку експертів, було порушено баланс взаємодії між гілками влади. Заступник міністра юстиції України, Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина зазначив, що коли отримав цю посаду 3 роки тому, невиконаних рішень  на кшталт «Бурмич та інші проти України» було 100 на рік — зараз у місяць надходить 200. Це і є підтвердженням неефективної взаємодії  гілок влади, налагоджувати яку так чи інакше доведеться юристам.

Закон і Бізнес