Закон і Бізнес


Профільний комітет ВР підтримав зміни в управлінні НАЗК


02.10.2019 16:23
2406

Національне агентство з питань запобігання корупції мусить мати одного керівника, відповідального за прийняття рішень. Голову на 4 роки обиратиме експертна комісія за результатами відкритого конкурсного відбору.


Комітет з питань антикорупційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект №1029 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму попередження корупції» у другому читанні та в цілому, повідомляє «Закон і Бізнес».

Таке рішення було прийняте на останньому засіданні комітету ВР за результатами розгляду 131 правки і пропозиції, що були внесені народними депутатами в рамках підготовки проекту до другого читання.

У законопроекті також прописується механізм, що попереджує можливість політично мотивованого звільнення голови НАЗК і передбачає, що одна й та сама особа не може обіймати цю посаду два терміни поспіль.

У разі ухвалення закону в редакції запропонованого проекту НАЗК отримає автоматизований доступ до всіх державних реєстрів. Акти відомства не реєструватимуться у Мін’юсті, але вноситимуться до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України

Закон і Бізнес