Закон і Бізнес


Адвокати Закарпаття та Херсонщини об’єднують зусилля у 4-х напрямах


Фото: vsapravda.info

29.09.2019 12:54
4879

Органи адвокатського самоврядування мають забезпечити ефективний менеджмент та функціонування адвокатури в умовах реформування правової системи держави. Для цього радам адвокатів регіонів варто об’єднати власні зусилля.


Приклад усім продемонстрували голови рад адвокатів Закарпатської та Херсонської областей Олексій Фазекош та Інна Мокіна, які нещодавно підписали в Києві меморандум про співпрацю, передає «Закон і Бізнес».

«Ця унікальна подія для сучасної адвокатури засвідчила те, що ми можемо ефективно спілкуватись на рівні рад адвокатів регіонів, ми можемо знаходити компроміси, бо маємо спільне прагнення – побудувати правову державу, у якій діє незалежна, самостійна, самодостатня і монолітна адвокатура», - прокоментував підписання меморандуму О.Фазекош.

Завданнями співпраці сторони вбачають наступні:

1) об’єднання зусиль сторін для досягнення максимально ефективного доступу у професію, та якості підготовки до самостійного здійснення адвокатської діяльності осіб, що звертаються до регіональних органів адвокатського самоврядування;

2) спільне проведення заходів (форумів, семінарів, конференцій), в тому числі щодо обговорення реформування правової системи країни, підтримки протидії скасування виключного права адвокатів на представництво в судах, протидія звуженню процесуальних прав адвокатів, недопущення послаблення захисту прав та гарантій адвокатської діяльності;

3) спільна діяльність щодо підвищення професійного рівня адвокатів регіонів;

4) ефективний та оперативний обмін досвідом у сфері діяльності органів адвокатського самоврядування, захисту професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності.

«Виклики сьогодення, які постали перед адвокатурою, є випробування на міцність адвокатської спільноти в цілому та органів адвокатського самоврядування зокрема, – зазначила І.Мокіна. - Саме органи адвокатського самоврядування мають забезпечити ефективний менеджмент та функціонування адвокатури в умовах реформування правової системи держави, сприяти формуванню високих професійних та етичних стандартів адвокатської діяльності, поваги до професії адвоката в суспільстві».

Також сторони домовились про створення міжрегіональних комітетів при радах адвокатів Закарпатської та Херсонської областей, які мають сприяти обміну досвідом роботи органів адвокатського самоврядування Херсонщини та Закарпаття.

Закон і Бізнес