Закон і Бізнес


Збиткова принциповість


№38 (1440) 28.09—04.10.2019
9240

Громадянин Великої Британії витратив усі свої заощадження на програшну для нього юридичну битву «за справедливість» з приводу штрафу за перевищення швидкості у розмірі £100.


Ричард Кідвелл заявив, що через «серйозно зіпсовану» правову систему боротьба зі штрафом забрала майже три роки і купу грошей, які він хотів залишити в спадок синам, пише Бі-Бі-Сі.

Чоловік стверджує, що його неправильно піймали на перевищенні швидкості під час одноденної поїздки до Вустера в 2016 році. «Я був дуже здивований, коли через кілька днів отримав NIP (повідомлення про ймовірне переслідування)», — сказав Р.Кідвелл, який вирішив шукати справедливості в суді.

Йому знадобилися чотири поїздки до магістратського суду Вустера, перш ніж скаргу розглянули. Після того він програв ще й апеляцію.

За словами чоловіка, він сподівався, що справа буде «достатньо швидкою», але витратив «велику частину з £30000», включаючи близько £21000 на гонорари адвокатам і £7000 на судові витрати, а також на дорогу.

Р.Кідвелл сказав, що тепер відчуває себе винуватим перед сім’єю через витрачання великої суми. «Я просто дуже хотів справедливості», — відзначив він.