Закон і Бізнес


Усе в одному додатку

Цифровий інструмент, який допомагає підготовці до судового процесу


30.09.2019 14:09
2560

В Україні вже певний час існують електронні сервіси, які або створені безпосередньо для юристів, або можуть бути корисними в їх щоденній роботі. Здебільшого вони представлені у вигляді веб-програм чи додатків у смартфонах.


Кожний з них призначено для вирішення якоїсь однієї задачі. Тому правник зазвичай змушений користуватися одразу кількома сервісами, ще й сплачуючи регулярну підписку за кожний з них окремо.

Розробники системи PravoSud врахували цю незручність, вирішивши створити єдину систему, яка б дозволила виконувати багато завдань в одному додатку.  На думку керівника проекту, Михайла Вертепи, це також дозволяє заощадити час та витрати юриста. 

Нещодавнім запуском системи моніторингу судової практики завершився перший етап створення PravoSud, як платформи для швидкої та ефективної підготовки до судових процесів. На відміну від існуючих систем, PravoSud забезпечує моніторинг не лише за номером конкретної справи чи за кодом ЄДРПОУ. Натомість, за допомогою системи можна здійснювати моніторинг рішень по певному судді чи суду, або взагалі по регіону чи інстанції. Користувач може налаштувати моніторинг за певними критеріями: тип документу, судочинства, категорії спорів, резолютивної частини, або навіть задати специфічне пошукове слово чи словосполучення.

Таким чином, юрист може сформувати повністю власний підбір судової практики і слідкувати за всіма актуальними тенденціями. Такий підхід також надає ще одну цікаву можливість – пошук клієнтів. Відслідковування поточної судової практики за допомогою  набору налаштувань може виявити підприємства на стадії виникнення значних правових проблем, чи які можуть потребувати швидкої допомоги у специфічних юридичних питаннях, яку може надати вузький спеціаліст. В такому випадку юридичний бізнес може спрямувати свої маркетингові зусилля точково на потенційного клієнта.

Але, звичайно, основою системи є пошук. В PravoSud він швидкий, оскільки не вимагає використання безлічі операторів. На думку розробників, дбати про користувачів – це максимально спростити отримання ними потрібної інформації. Ввівши пошуковий запит, користувач миттєво отримає найбільш релевантні результати. Для подальшої роботи з отриманими даними передбачено опції статистичного аналізу та сортування.

Безпосередньо із тексту документу можливо переглянути історію справи, чи перейти одразу до аналізу базових показників правозастосування по конкретному судді. Вся інформація подана у вигляді таблиць та графіків. Натисканням на будь-який з них можна перейти до відповідних документів.

Передбачена системою й можливість вивчити наявність як поточних, так і минулих судових справ щодо конкретного суб’єкта, виконавчих проваджень чи проваджень у справах про банкрутство. Всі отримані дані чи документи можна зберігати у власних звітах чи добірках.

Для ознайомлення із системою пропонується безкоштовний тестовий період у 14 днів. 

PROMOTED