Закон і Бізнес


Адвокати Закарпаття заявили про неприпустимість скасування адвокатської монополії


25.09.2019 14:03
4464

Рада адвокатів та кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпатської області провели спільне засідання, за результатами якого учасники вирішили направити відкрите звернення до Верховної Ради, Президента України та Конституційного Суду.


Звернення стосується неприпустимості прийняття проекту Закону №1013 «Про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії)», повідомили виданню «Закон і Бізнес» у РАЗО.

Нагадаємо, цим проектом пропонується внести зміни до Конституції України та викласти у новій редакції статтю 131-2, а також вилучити підпункт 11 пункту 16-1 Розділу ХV «Перехідні положення». Таким чином, дійсна на сьогодні норма щодо представництва інтересів фізичних та юридичних осіб у судах виключно адвокатами в усіх видах судочинства буде скасована. Пропонується залишити тільки захист адвокатами від кримінального обвинувачення.

Також представники адвокатського самоврядування обговорили підсумки нещодавнього засідання Ради адвокатів України та поширену в соцмережах інформацію про конфлікт з Радою адвокатів Херсонської області. «Конфлікт не лише вичерпано в зародку, але тепер я можу навіть заявити, що відтепер Херсон - чи не найбільш дружній для Закарпаття регіон, - прокоментував ситуацію голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош. Він також заявив, що 27 вересня в Києві буде проведено спільний захід рад адвокатів Закарпатської та Херсонської областей.

Закон і Бізнес