Закон і Бізнес


У ВР погодили ідею придбання ГСК без тендерних процедур


25.09.2019 16:40
4209

Комітет ВР з питань економічного розвитку підтримав ініціативу Асоціації правників України щодо виключення з тендерних процедур робіт та послуг, що пов’язані з придбанням гемопоетичних стовбурових клітин.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили у прес-службі АПУ.

12 вересня комітет АПУ з медичного права направив відкрите звернення Голові Комітету ВР  з питань економічного розвитку з пропозицією змін до законопроекту №1076 від 29.08.2019 «Про публічні закупівлі», що стосується можливості купівлі гемопоетичних стовбурових клітин без тендерних процедур. Щоправда, за результатами такої закупівлі в електронній системі закупівлі замовнику пропонується оприлюднювати звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівлі.

Надані пропозиції вбачаються вкрай необхідними для початку неродинних трансплантацій кісткового мозку в Україні. На думку експертів, це також може стати важливим кроком до безперешкодної купівлі ГСК, як тільки потрібний донор буде знайдений, мінімізації витрат бюджетних коштів на лікування пацієнтів за кордоном.

Закон і Бізнес