Закон і Бізнес


Голова ВРП відмовився від посади, щоб полікуватись


24.09.2019 16:44
2600

Вища рада правосуддя обрала собі нового керівника, адже його попередник, не попрацювавши і року, вирішив піти через погане самопочуття.


Володимир Говоруха склав повноваження, повідомив кореспондент "Закон і Бізнес". Поголовувавши півроку,  він написав до ВРП заяву, у якій повідомив, що хоче підлікуватись, тому обов’язків голови більше не виконуватиме.

Члена ради не стали заважати співробітнику і проголовсували за те, щоб позбавити його повноважень голови. На його місце обрали 12 голосами волинського суддю Андрія Овсієнка, який 10 років займався судочинством. Спершу він працював у Турійському районному суді, а згодом перейшов у апеляційний суд Волинської області і став заступником голови. Між іншим свого часу за В. Говоруху проголосувало 17 членів Ради.

Протягом 2012-2016 років А. Овсієнко викладав у Львівському відділенні Національної школи суддів України. Але йому довелось покинути викладацьку діяльність і зайнятись розглядом дисциплінарних справ, адже на з’їзді суддів чоловіка обрали до ВРП і він став членом Третьої дисциплінарної палати, тієї самої, яка карала суддів за проступки вдвічі частіше, за інші.

У новій Раді, яку сформували навесні 2019 року А. Овсієнко відповідав за комунікацію, входив до складу робочої групи, яка опрацьовувала проект положення Про Єдину судову інформаційно телекомунікаційну систему.

Закон і Бізнес