Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 23-27 вересня


23.09.2019 07:30
3239

Вища рада правосуддя розглядатиме питання про звільнення суддів та скарги на служителів Феміди. ВККС проводитиме співбесіди в рамках кваліфоцінювання.Також пройдуть семінари для суддів і адвокатів. Окрім цього, у столиці відкриється осінній форум ААУ «Адвокатура. Формула успіху».


23 вересня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. В неї заплановано заслухати 3 дисциплінарні справи та 24 скарги на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Триватимуть співбесіди у межах кваліфікаційного оцінювання. За тиждень цей етап мають пройти 50 суддів.

24 вересня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має погодити відставку 5-х суддів, включаючи Аллу Лесько з Верховного Суду, а також продовжити відрядження 2-х суддів. Ще 5-х суддів можуть звільнити з посад за рекомендаціями ВККС та дисциплінарної палати ВРП.

У Вищій школі адвокатури можна буде прослухати курс «Управління конфліктами в адвокатській діяльності». Слухачі дізнаються про головні стадії розвитку конфлікту та їх вартість у гонорарі, деякі методи медіації, які додають якості правовим послугам, практику роботи з емоціями тощо.

У Львові пройде семінар «Новий український правопис: зміни, актуальні при написанні проектів судових рішень». Навчання проводить Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

25 вересня

Касаційний адміністративний суд розгляне зразкову справу щодо нарахування й виплати суддівської винагороди. У позові доводиться необхідність застосування мінімальної заробітної плати для визначення окладів суддів, які не пройшли кваліфоцінювання.

У Києві збереться круглий стіл «Трудові відносини: нові виклики та можливості». Його проводить комітет з трудового права Асоціації правників України.

26 вересня

В Одесі відбудеться тренінг «Особливості представництва інтересів територіальних громад у судах». Навчання організовує Національна асоціація адвокатів України спільно з програмою Ради Європи.

27 вересня

У столиці відкриється осінній форум Асоціації адвокатів України «Адвокатура. Формула успіху». Його учасники обговорять тенденції юридичних практик, перспективи бутикових компаній, значення репутації адвоката і компанії, ціноутворення та обґрунтування вартості послуг та інші питання.

Засідатиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. На порядку денному — одна дисциплінарна справа та 49 скарг на дії суддів.

Працюватиме палата з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вона спробує знайти нове місце роботи для 9 суддів Верховного, 18 — Вищого адміністративного, 13 — Вищого господарського судів, а також 18 — Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

У Дніпрі збереться круглий стіл «Що перешкоджає розвитку бізнесу в Україні?». Захід організовує відділення Асоціації правників України в Дніпропетровській області спільно з Дніпропетровською торгово-промисловою палатою.

У Львові відкриється IV західний форум з корпоративного права. Учасники заходу, який проводить відділення Асоціації правників України у Львівській області, ознайомляться із прийнятими у цій сфері законами та досвідом їх застосування.

У Львові пройде тренінг для правників «Внутрішньо переміщені особи». Навчанням опікується комітет підвищення професійної кваліфікації адвокатів при Національній асоціації адвокатів України спільно з Радою Європи.

У Полтаві обговорять приховані можливості шлюбних договорів. Засідання організовує відділення Асоціації правників України в Полтавській області спільно з комітетом АПУ з цивільного, сімейного та спадкового права.

Закон і Бізнес