Закон і Бізнес


Одеського суддю відсторонили від посади за порушення правил юрисдикції


13.09.2019 14:39
5648

Суддю Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі ВРП, Перша Дисциплінарна палата ВРП розглянула скарги голови Суворовського районного суду міста Одеси В.Бузовського та адвоката на дії судді Суворовського районного суду міста Одеси І.Шепітка.

Відомості, викладені у скаргах голови суду та адвоката, можуть свідчити про наявність у діях судді І.Шепітка ознак дисциплінарних проступків, наслідком вчинення яких є притягнення судді до дисциплінарної відповідальності з підстав, передбачених підпунктами «а», «б» пункту 1 та пунктами 3, 4 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 № 1402-VІІІ, а саме: істотного порушення норм процесуального права, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків або призвело до порушення правил щодо юрисдикції; незазначення в судовому рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів сторін щодо суті спору; допущення поведінки, що порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя та порушує права людини і основоположні свободи.

З огляду на зазначене Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку про наявність підстав для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді.

Згідно із частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Першою Дисциплінарною палатою ВРП, суддю Суворовського районного суду міста Одеси І.Шепітка відсторонено від здійснення правосуддя.

Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про його звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Закон і Бізнес