Закон і Бізнес


Нетолерантні спідниці

Учениці носитимуть штани заради гендерної нейтральності


Учениці вважають: якщо в школі переймаються гендерною нейтральністю, то просто потрібно дозволити всім вибирати, що носити — штани чи спідниці.

№36 (1438) 14.09—20.09.2019
7703

Близько 150 учнів та їхніх батьків вийшли протестувати проти введення гендерно нейтральної форми в середній школі міста Льюїс у Східному Сассексі в Англії.


З нового навчального року школа зробила носіння штанів обов’язковим для всіх учнів — як для хлопчиків, так і для дівчаток. Адміністрація навчального закладу говорить, що до цього кроку її підштовхнули побоювання з приводу довжини спідниць у дівчаток. Окрім цього, нові правила здебільшого враховують потреби кількох школярів-трансгендерів, які навчаються в цій школі, пише Бі-Бі-Сі.

Не задоволені новими правилами вважають, що учні повинні мати право вибору, і вказують на те, що вже куплена форма тепер лежатиме без потреби.

У 2017 році ця школа ввела заборону на спідниці для нових учениць. Тепер вона поширюється на всіх. Тих, хто не дотримуватиметься правил, відправлятимуть додому переодягатись і лише після цього допускатимуть до занять.

Раніше під час особливо спекотної погоди школа робила послаблення й дозволяла учням носити шорти та спідниці-шорти.

Проте в червні адміністрація навчального закладу надіслала батькам учнів листи, в яких було сказано, що це рішення створило більше проблем, ніж хотілося б.

Мовилося, що учні, які не дотримуються правил, відволікають персонал школи від викладання.