Закон і Бізнес


Кукурікай на здоров'я!


№36 (1438) 14.09—20.09.2019
4977

Французький суд дозволив півневі Морісу кукурікати вранці, попри скарги сусідів. По суті, Феміда захистила сільські традиції від нападок з боку міських жителів, які приїжджають у село на вихідні.


«Сьогодні Моріс переміг у битві за всю Францію», — заявила господиня птаха Корінн Фессо. Суд відкинув вимоги позивача, який сподівався, що півневі накажуть замовкнути, а сама К.Фессо заплатить компенсацію у розмірі €1000, повідомляє Reuters.

Французька преса називала позов конфліктом між сільськими традиціями і сучасними міськими цінностями. Жан-Луї Бірон, який його подав, живе в місті, але купив будинок у селі. Він звинувачував півня в порушенні громадського порядку і скаржився, що той дуже рано будить сусідів.

У К.Фессо і Моріса знайшлося багато прихильників, які вважали, що для сільської місцевості в півнях, що кукурікають уранці, немає нічого незвичайного і тим більше протизаконного. За словами адвоката Ж.-Л.Бірона, після скандалу він пошкодував про такий гучний розголос цієї справи.

Сім’я Бірон не вперше виступає проти К.Фессо. У 2017 році вони також скаржилися на крики птаха. Тоді добровольці підписали петицію на підтримку півня Моріса, яка зібрала 155 тис. підписів.