Закон і Бізнес


До Подільського та Голосіївського райсудів набирають присяжних


09.09.2019 10:51
4629

Київська міська рада оголосила пошук кандидатів у присяжні Подільського районного суду міста Києва та Голосіївського районного суду міста Києва.


У зв’язку з закінченням терміну дії списку присяжних Подільського районного суду міста Києва та Голосіївського районного суду міста Києва Київська міська рада оголосила пошук кандидатів у присяжні для формування нового списку, передає «ЗіБ».

Як повідомили в КМДА, необхідно по 30 присяжних для кожного суду.

Зокрема присяжним може бути громадянин  України, який досяг 30 років і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду. Присяжними не можуть бути недієздатні громадяни, психічно хворі, які мають непогашену судимість, політики, адвокати, чиновники, особи, які здійснили протягом року корупційне правопорушення.

Тим, хто відповідає усім цим критеріям необхідно подати до 1 листопада 2019 року  до Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36) такі документи: заяву, ксерокопії паспорта або ID-картки, довідку про реєстрацію, справку про відсутність судимостей, справку від психіатра та автобіографію.

Присяжним за час виконання ними обов’язків у суді виплачується винагорода.

За присяжними на час виконання ними обов’язків у суді за місцем основної роботи зберігаються всі гарантії та пільги, визначені законом. Час виконання присяжним обов’язків у суді зараховується до всіх видів трудового стажу.

На присяжних поширюються гарантії незалежності і недоторканності суддів, установлені законом, на час виконання ними обов’язків із здійснення правосуддя.

Закон і Бізнес