Закон і Бізнес


Помічників суддів навчають писати якісні судові рішення


06.09.2019 15:17
8772

Господарський суд Херсонської області проводить серію навчальних заходів для помічників судді, на яких розглядають судову практику, особливості написання судових рішень та вчяться вирішувати проблемні питання під час розгляду справ.


Господарським судом Херсонської області організовано проведення серії навчальних заходів  для помічників суддів, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили у прес-службі суду, захід проводиться у форматі семінару на якому учасники мають можливість обговорити судову практику, а також поділитися власним досвідом вирішення проблемних питань, що виникають під час розгляду справ.

На черговому семінарі «Кращі практики написання судових рішень», яке відбулося 4 вересня, присутні обговорили особливості написання судових рішень, дослідили Висновок № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів про якість судових рішень та розібрали кращу практику написання на конкретних прикладах справ.

Доповідачами виступили Голова суду Павло Пригуза, помічник Голови суду Євген Печений та головний спеціаліст ГСХО Альона Бережна.

Підсумовуючи, очільник установи, наголосив, що в рішеннях судді повинні викладати думки, висновки таким чином, щоб вони були зрозумілі всім громадянам, а не тільки учасникам судового процесу та представникам юридичних професій. Це, у свою чергу, підвищуватиме довіру до суду.

Закон і Бізнес