Закон і Бізнес


Засідання ВРП 5 вересня 2019 року


05.09.2019 10:05
4737

ВРП має погодити внесення подання Президенту щодо переведення судді. Також розглядатимуться матеріали про звільнення, відсторонення суддів та повідомлення про втручання в діяльність судді. Окрім цього, Рада розгляне скаргу судді на рішення Дисциплінарної палати ВРП.


ПРОЕКТ

 

Порядок денний № 67

засідання Вищої ради правосуддя

5 вересня 2019 року 

 

 

1. Розгляд матеріалів про переведення судді:

 Біднини Ольги Валеріївни  — до Білозерського районного суду Херсонської області. 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

 

2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами: 

-у зв’язку з поданням заяви у відставку:

 Пазичева Володимира Миколайовича — судді господарського суду Львівської області. 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Іванова Л.Б.)

 

3. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4      пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

 Гусева Олександра Геннадійовича судді Одеського окружного адміністративного суду.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

 

4. Розгляд подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове, строком на шість місяців, відсторонення судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області РЕБРИНОЇ Катерини Григорівни від здійснення правосуддя – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим  направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації із застосування норм Кримінального процесуального кодексу України і з питань суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

 

5. Розгляд скарги судді Херсонського міського суду Херсонської області ДОРОШИНСЬКОЇ Валерії Едуардівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 березня 2019 року 965/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

6. Розгляд повідомлення судді Дарницького районного суду міста Києва СИРБУЛ Оксани Федорівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

 

7. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Говорухи В.І. – за повідомленням суддів Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області БАЗАНА Любомира Теодоровича, ГУМЕННОГО Петра Петровича, ЧЕРНІЦЬКОЇ Ірини Миколаївни;

2) Говорухи В.І. – за повідомленням судді Хмельницького апеляційного суду КУЛЕШІ Лариси Михайлівни;

3) Говорухи В.І. – за повідомленням судді Великоолександрівського районного суду Херсонської області ХОМИК Ірини Іванівни;

4) Швецової Л.А. – за повідомленням судді Харківського районного суду Харківської області ПАНАС Наталії Леонідівни.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

8. Різне.

Закон і Бізнес