Закон і Бізнес


Білизна дружини


№35 (1437) 07.09—13.09.2019
17463

Слідчі вирішили дізнатись, які секрети приховують шухляди в шафах законника, проте останньому не сподобалося, що речі його жінки розглядали чоловіки. Він уважає, що було б краще, якби це робили особи жіночої статі.


Наприкінці серпня будинок Олександра Стратовича з Олевського районного суду Житомирської області обшукали слідчі Державного бюро розслідувань і поліцейські. Правоохоронці копирсалися навіть в особистих речах, білизні та ліках його дружини й задовольнилися тим, що конфіскували $200, які їм удалося знайти. На згадку про себе залишили дві повістки, якими О.Стратовича викликали до прокурора та слідчого.

Суддю особливо обурило, що білизну його дружини розглядали поліцейські чоловічої статі, адже серед них не було жодної жінки. Крім того, на думку О.Стратовича, працівника ДБР підкинули йому в шафу трохи грошей і знайшли їх.

На додачу в процесі слідства обшукали особистий кабінет законника за його відсутності.

Володар мантії стверджує, що суддя Печерського районного суду м.Києва, який розглядав його справу, не давав дозволу на обшук, оскільки прокурори не конкретизували, що саме прагнуть знайти.

Така поведінка стосовного нього та дружини здається судді незаконною, такою, що грубо порушує авторитет суду та не відповідає вимогам КПК. А особи, котрі проводили обшук, учинили кримінальне правопорушення. Тому він звернувся до голови Вищої ради правосуддя (№4442/0/6-19), повідомивши про втручання в діяльність і попросивши захисту.