Закон і Бізнес


В Одесі відкрили новий офіс суду європейського зразка


27.08.2019 16:17
4089

В Одесі відкрили новий офіс П’ятого апеляційного адміністративного суду, що знаходиться у будівлі колишнього військового штабу, та облаштований за прикладом німецького суду в Мюнхені.


За ініціативи Державної судової адміністрації України розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.07.2016 № 465 до сфери управління ДСА передано будівлі військового містечка, загальною площею 7514,0 кв. м, з метою забезпечення П'ятого апеляційного адміністративного суду належним службовим приміщенням, передає «ЗіБ» з посиланням на прес-службу РСУ.

23 серпня відбулося урочисте відкриття приміщення П'ятого апеляційного адміністративного суду.

За зразок при облаштуванні нового офісу П'ятого апеляційного адміністративного суду було взято Баварський адміністративний суд, розташований в Мюнхені. Приміщення суду має два корпуси, які поєднує повітряний коридор, призначений лише для суддів.

У суді облаштовано: 42 кабінети суддів, 10 залів судових засідань з системами відеоконференцзв’язку, 2 конференц-зали для проведення брифінгів, семінарів, зборів та нарад суддів, робочих зустрічей, канцелярію, зони очікування, архів, бібліотеку, кімнати медіації. 

Створено також відповідні умови для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, створено відповідні умови з розміщенням залів судових засідань, канцелярії, універсальних кабін санвузлів на рівні першого поверху. На вході до суду облаштовано розсувні двері, пандуси, встановлено кнопку виклику на воротах для маломобільних груп населення. Навігаційний стенд та назви приміщень для осіб з вадами зору оздоблено рельєфно-крапковим шрифтом (шрифт Брайля).

Зазначимо, що це вже 75 суд який відкрито за останні 5 років.

Закон і Бізнес