Закон і Бізнес


У Скадовському райсуді не вистачає кабінетів та судових зал, — омбудсмен


27.08.2019 11:02
3400

У Скадовському районному суді Херсонської області не вистачає судових зал і кабінетів для працівників суду та конфіденційного спілкування з адвокатом, а також відсутні приміщення для утримання підсудних.


Такі висновки зробив представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини під час візиту до Скадовського районного суду Херсонської області, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомляє омбудсмен, Скадовський райсуд розміщено у двохповерховій будівлі. Відповідно до штатного розпису, в районному суді визначено 6 суддів. Станом на 23 серпня 2019 року фактично здійснюють правосуддя 4 судді.

Моніторингова група зафіксувала відсутність достатньої кількості залів для проведення судових засідань. Також, у суді відсутні приміщення для утримання підсудних (засуджених) та конвою, кабінетів для працівників апарату суду, для конфіденційного спілкування з адвокатом та для ознайомлення з матеріалами справи. Через це, з минулого року триває реконструкція будівлі суду.

У суді частково створено умови для участі в судових засіданнях людей з інвалідністю. Є зручний пандус, кнопка виклику, на вході до приміщення та до залів судових засідань відсутні пороги. Водночас у суді немає жодної інформації шрифтом Брайля.

За підсумками моніторингового візиту буде підготовлено звіт та направлені відповідні акти реагування.

Закон і Бізнес