Закон і Бізнес


Суддя ВГСУ уникнув арешту


23.08.2019 10:09
3105

ВРП ухвалила повернути подання заступника Генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді Вищого господарського суду України Віктора Татькова.


Вища рада правосуддя 22 серпня розглянула подання заступника Генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді Вищого господарського суду України В.Татькова, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що 17 жовтня 2016 року та 2 жовтня 2018 року В.Татькову повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною четвертою статті 190, частиною третьою статті 209, частиною першою статті 255, частиною четвертою статті 368, частиною п’ятою статті 27, частиною другою статті 375, частиною другою статті 376, частиною другою статті 376-1 Кримінального кодексу України.

Водночас під час обговорення доповідач наголосив, що подання взагалі не містить конкретних фактів, як і не містить жодних доказів, що підтверджують вчинення суддею суспільно небезпечного діяння.

 «Відповідно до статті 2 Європейської конвенції про видачу правопорушників видача правопорушників може здійснюватися виключно на підставі вироку про позбавлення волі або постанови про утримання під вартою. Втім, Генеральна прокуратура ще 19 квітня 2019 року звернулась до Федерального міністерства юстиції Республіки Австрія із запитом про екстрадицію В.Татькова всупереч вимогам кримінального законодавства, адже на момент направлення запиту ухвали про тримання під вартою не існувало», –  зазначив захисник під час засідання.

Вища рада правосуддя ухвалила подання заступника Генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді Вищого господарського суду України В.Татькова повернути.

Закон і Бізнес