Закон і Бізнес


Імпорт авто та поштові відправлення: у Держмитслужбі озвучили пріоритети


21.08.2019 16:17
3120

Державна митна служба України, яка за місяць працюватиме як самостійний орган, візьметься найближчим часом за вирішення таких ключових проблем, як поштові відправлення, автоперевезення на західному кордоні, контейнерні перевезення в портах та переміщенням через кордон товарів, зокрема, автомобілів.


Такі плани озвучив голова Держмитслужби Максим Нефьодов під час зустрічі з представниками бізнесу у Торгово-промисловій палаті України, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Київської ТПП.

Через взаємозамінність контрабандних потоків у відомстві мають намір працювати в усіх напрямках, поступово стискаючи і скорочуючи пропускну здатність чорних каналів.

Але для вирішення проблем імпорту транспортних засобів у чиновника наразі немає єдиного рецепту. «Але якщо ми зробимо електронний кабінет для декларанта-фізособи зі спрощеним доступом і, можливо, без участі митного брокера, якщо ми будемо публікувати середні ціни, за якими митниця розмитнює аналогічні автомобілі, якщо ми зробимо нормальну систему опрацювання митних декларацій без ручного коректування, то я впевнений, що ми істотно знизимо кількість скарг», — зауважив очільник митниці.

Також серед ідей було озвучено намір запустити електронну систему скарг, як Dozorro в державних закупівлях, з можливістю залишити скаргу онлайн і відстежувати статус її обробки.

Закон і Бізнес