Закон і Бізнес


Правники обговорять рішення КСУ, які увійшли в історію


22.08.2019 09:00
4641

Відділення АПУ в м.Києві 22 серпня організовує Круглий стіл до дня незалежності України: «Конституційний Суд України та його рішення, які увійшли в історію».


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі АПУ, захід відбудеться о 12:00 за адресою: м.Київ, вул. Хрещатик, 6, 2 поверх.

Питання до обговорення:

- Історія створення Конституційного суду України (в чому полягала необхідність створення КСУ; місце та роль КСУ у доконституційний період; питання трансформації функцій Конституційного суду з часів створення до сьогодення).

- Гучні рішення Конституційного суду України (справа про смертну кару; справа про досудове врегулювання спорів; справа про охоронюваний законом інтерес; справа про виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку політичної партії; справа щодо неконституційності Закону України «Про всеукраїнський референдум»).

- Справи трьох Президентів України (справа щодо строків перебування на посту Президента України; справа про повернення до Конституції 1996 року; справа про конституційність розпуску парламенту у 2019 році).

- Роль сучасного Конституційного суду України (Чи повинен КСУ під час ухвалення рішення враховувати існуючу політичну ситуацію?).

Реєстрація на захід — за посиланням.

Закон і Бізнес