Закон і Бізнес


У суді на Житомирщині відсутні нарадчі кімнати, — омбудсмен


16.08.2019 12:39
3655

У Чуднівському районному суді Житомирської області немає кімнат для свідків, для спілкування адвоката з підсудним, нарадчих кімнат, а також пандуса для інвалідів.


Такі висновки зробив представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини під час візиту до Чуднівського районного суду Житомирської області, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомляє омбудсмен, у суді відсутні кімнати для конфіденційного спілкування адвоката з підсудним, для свідків, для вивчення справ громадянами, у т.ч. підсудними, а також нарадчі кімнати.

Також у суді немає пандуса, що ускладнює громадянам з інвалідністю потрапити до приміщення суду. На додачу до цього ще не працює кнопка виклику працівників суду. А пандус, встановлений на альтернативному вході для маломобільних груп населення, не відповідає стандартам.

Утім, зала судових засідань для розгляду кримінальних справ обладнана у необхідній кількості технічними засобами фіксування провадження та технічними засобами проведення дистанційного провадження в режимі відеоконференції. Загородження для підсудних виготовлено зі спеціального захисного скла, що відповідає встановленим вимогам.

Варто зауважити, що на одну залу судових засідань для розгляду кримінальних справ облаштовано чотири камери для підсудних, що повною мірою забезпечує роздільне розміщення чоловіків і жінок, дорослих та неповнолітніх, інших осіб.

Закон і Бізнес