Закон і Бізнес


Не ховай обличчя!


№31-32 (1433-1434) 10.08—21.08.2019
3754

Після багаторічних суперечок у Нідерландах набрала чинності заборона на носіння елементів одягу, що закривають обличчя. Вона стосується таких предметів гардероба, як, наприклад, паранджа, а також нікаб.


Одяг такого роду не можна носити в громадських місцях, уключаючи школи, лікарні, державні установи і транспорт. Міністерство внутрішніх справ закликало компетентні органи забезпечити виконання заборони.

Так, співробітники органів безпеки повинні спершу вимагати, щоб жінка, яка з’явилася в громадському місці в паранджі, відкрила лице. У разі відмови їй можуть заборонити входити у будівлю й накласти штраф у сумі від €150. Заборона поширюється також на мотоциклетні інтегральні шоломи і балаклави.

Втім, досі не зрозуміло, чи діятиме заборона уповні. Так, у лікарнях, на громадському транспорті й у поліції вже заявили, що не дотримуватимуться її.

Суперечка про введення заборони на носіння елементів одягу, що закривають обличчя, тривала в Нідерландах упродовж 14 років. Першою закривати лице в людних місцях заборонила Франція в 2011-му. Аналогічних заходів ужито також у Данії, Бельгії, Болгарії та Австрії.