Закон і Бізнес


В АССУ розробляють законопроект щодо скасування дискримінації в розмірах зарплат суддів


09.08.2019 17:26
9902

Асоціація слідчих суддів України пропонує долучитися до розробки та обговорення законопроекту щодо скасування дискримінації в розмірах оплати суддівської винагороди в залежності від проходження кваліфікаційного оцінювання.


Про це йдеться у зверненні ГО «Асоціація слідчих суддів України» до голів місцевих та апеляційних судів щодо законодавчого скасування дискримінації в розмірах зарплат суддів, передає «ЗіБ» з посиланням на прес-службу Київського райсуду м.Одеси.

Як зазначається у зверненні, відповідно до пункту 23 Розділу ХІІ Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02 червня 2016 року до проходження кваліфікаційного оцінювання суддя отримує суддівську винагороду, визначену відповідно до положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 07 липня 2010 року.

Унаслідок цього проблема суттєвої різниці у винагороді суддів, які ще не пройшли кваліфікаційне оцінювання з причин, що від них не залежать, стала критичною та фактично розколює суддівські колективи, негативно впливає на емоційний та фізичний стан суддів, підриває віру діючих суддів у рівність свого статусу, призводить до подальших звільнень кваліфікованих та професійних суддів.

Для цього АССУ пропонує усім небайдужим до цього питання долучитися до розробки та обговорення відповідного законопроекту.

В цьому законопроекті попередньо пропонується внести зміни до чинного Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та встановити, що право на отримання суддівської винагороди в розмірах, визначених цим Законом, мають судді, які успішно склали кваліфікаційний іспит .

Доопрацьований та погоджений членами суддівської спільноти законопроект щодо вирішення цього питання АССУ планує направити усім головам парламентських фракцій Верховної Ради України ІХ скликання, що розпочне свою роботи на початку вересня 2019 року. АССУ пропонує такий законопроект направити разом із колективним зверненням суддів щодо його невідкладного внесення, розгляду та прийняття на найближчому пленарному засіданні нової Верховної Ради України.

У зв’язку з цим, ААСУ буде приймати пропозиції та правки до 1 вересня на свою електронну пошту: inbox@ki.od.court.gov.ua

Закон і Бізнес