Закон і Бізнес


Адвокат заявив про розповсюдження на нього наклепу в Інтернеті


09.08.2019 09:54
4339

Голова Вищої ревізійної комісії адвокатури Максим Болдін звернувся до Комітету захисту прав адвокатів із заявою про розміщення недостовірної негативної інформації в мережі Інтернет про нього як адвоката.


Як повідомили «ЗіБ» у НААУ, згадані публікації, на думку адвоката, принижують його честь, гідність та ділову репутацію, а також містять ототожнення адвоката з клієнтом.

Комітет провів перевірку за цим зверненням та дійшов висновку, що викладені у заяві обставини свідчать про те, що невідомими особами здійснюються дії, які порушують встановлену законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» заборону ототожнювати адвоката з його клієнтом. Так, відповідно до ч.1 ст. 23 Закону, честь і гідність адвоката гарантуються та охороняються Конституцією України, Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та іншими законами.

Міжнародними стандартами також передбачено, що адвокати  не  повинні ідентифікуватися з клієнтами та їх справами у зв'язку з виконанням професійних обов'язків.

У цих діях Комітет вбачає ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 397 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність захисника чи представника особи), та вважає за необхідне звернутись до органів Національної поліції України.

Закон і Бізнес