Закон і Бізнес


Чи підтримають у ВР кандидатуру Д. Разумкова на посаду спікера?


08.08.2019 15:50
1201

Партія «Слуга народу» планує створити монобільшість у новому парламенті. Відповідно, претендує зайняти посади спікера і віце-спікера своїми людьми.


Такі наміри підтвердив і новообраний народний депутат від цієї партії Давид Арахамі. Він та деякі політичні експерти вважають, що найімовірніше спікером Верховної Ради України стане голова партії Дмитро Разумков. Крім того, є припущення, що посаду віце-спікера займе представник діючого президента в парламенті Руслан Стефанчук.


Більше новин про Верховну Раду на сайті телеканалу новин 24 https://24tv.ua/verhovna_rada_tag177/.

Кандидат політичних наук Андрій Багінський вважає, що кандидатура Дмитра Разумкова може бути досить вдало підтримана у Верховній Раді, оскільки ця людина фактично організовувала не тільки парламентську кампанію «Слуги народу», а й президентську кампанію Володимира Зеленського. Експерт також висловився, що Дмитро Разумков, напевно, розуміє, хто всі ті люди, які балотувалися та виграли вибори за мажоритарними округами, а також за якими критеріями вони потрапляли у список. Крім того, можливий майбутній спікер, скоріш за все, здогадується, які можуть бути важелі впливу на кожного депутата персонально та на весь колектив людей з партії «Слуга народу».

Цікаво, що кандидатуру Дмитра Разумкова можуть підтримати і в інших фракціях, оскільки в українській політиці вже склалася певна традиція: коли з’являється новий президент, то саме він формує потім під себе більшість. З цієї причини фракції можуть бути зацікавлені підтримати ті чи інші рішення, щоб продемонструвати Володимиру Зеленському хороший настрій, а також свою спрямованість на деяку співпрацю. Причому, треба зауважити, що в цей раз співпраця буде у незвичному для ВР форматі, оскільки більшість формує одна партія.

Хто такий Д. Разумков?
Дмитро Разумков – політтехнолог, керуючий партнер та одночасно директор компанії, яка займається політичним консалтингом. Також він є старшим сином покійного помічника екс-президента Л. Кучми Олександра Разумкова. А його мати – акторка, народна артистка нашої країни Наталія Кудря. Дмитру 35 років, одружений, батько двох дітей.

Має рідного брата Гліба, який народився у цивільному шлюбі О. Разумкова та головної редакторки «Дзеркало тижня» Ю. Мостової. Цікаво, що Гліба всиновив політик Анатолій Гриценко, він одружився з Мостовою у 2003 р.

Політичну кар'єру Дмитро розпочинав у молодіжному відділені «Партії регіонів» – «Молоді регіони». Проте, після перемоги В. Януковича на виборах у 2010 р., Разумков вийшов з партії.

Нагадаємо, що 27 травня Дмитро Разумков офіційно очолив президентську партію «Слуга народу».  До цього моменту лідером даної політичної сили був Іван Баканов, який більш нам відомий, як керівник Студії «Квартал 95». Проте, 22-го травня новообраний президент Володимир Зеленський призначив його першим заступником голови СБУ та начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Через це призначення, згідно з Конституцією, Іван Баканов більше не міг бути членом партій.

PROMOTED