Закон і Бізнес


Поїхати на море


№31-32 (1433-1434) 10.08—21.08.2019
22002

Через стрімке погіршення рівня життя українців народні депутати пропонують розширити перелік пільг. Серед таких хочуть передбачити право сімей, які є багатодітними або ж функціонують як прийомні чи дитячі будинки сімейного типу, на безкоштовний проїзд у всіх видах транспорту.


Відповідний проект закону («Про внесення змін до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства» №10453) подано до Верховної Ради. Планується надати додаткові пільги на безоплатний проїзд у міському, приміському та міжміському пасажирському вищезазначеним категоріям сімей.

У чинному законодавстві передбачено безплатний проїзд для дітей з багатодітних сімей усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів. Проте такі пільги забули дати батькам таких дітей.

Тож народні обранці наголошують на потребі відновити справедливість і наділити пільгами не лише дітей, але і їхніх батьків. Крім цього, якщо закон ухвалять, Укрзалізниця буде змушена надавати право безкоштовного проїзду для дітей та їхніх батьків на всі види поїздів та будь-які напрямки. Це, на думку нардепів, дасть змогу дітям доїхати до моря безплатно.