Закон і Бізнес


Поліс обмеженої дії


№30 (1432) 03.08—09.08.2019
2649

Кожен турист, який їде до Німеччини або іншої країни Євросоюзу, купує страховий поліс. Проте через проблеми зі здоров’ям захоплива поїздка може піти абсолютно не так, як було заплановано.


Теоретично на допомогу приходить страховий поліс, який є однією з умов отримання візи і має бути в кожного туриста. Проте його наявність ще не означає, що вартість усіх медичних послуг буде компенсована, пише DW.

Одна з найбільш популярних причин відмови у виплаті — хронічні захворювання. Страхова компанія може скоротити суму до 5% від повного покриття або ж узагалі відмовитися від оплати. При цьому не важливо, знав сам турист про наявність у нього цього захворювання чи ні.

Крім хронічних захворювань і алергій, найчастіше страхові компанії відмовляються оплатити лікування у випадку, якщо інцидент стався під час занять спортом або активного відпочинку. Це може бути що завгодно — від гри у футбол і теніс до скачок і віндсерфінгу. Проблема полягає в тому, що бажання зайнятися такими видами спорту виникає переважно спонтанно, а про страховку вже не думають.

Абсолютна більшість страхових компаній не оплачує, зокрема, сонячні опіки та інциденти, які сталися в стані алкогольного сп’яніння. Перше для Німеччини актуальне не так часто, зате друге — наприклад при відвідинах Октоберфесту — цілком реальне.

Найбільше страховим компаніям не подобається, коли їх пізно інформують, призначають лікування, на яке вони не давали згоди. Тому важливо завжди мати при собі поліс або його копію і телефон.

Щоб не потрапити в подібну ситуацію, експерти рекомендують оформляти дорожчу страховку з підвищеним покриттям або розширеннями для активного відпочинку/хронічних захворювань. Або ж купувати спеціальну німецьку страховку для зарубіжних туристів.