Закон і Бізнес


Мобільна залежність


№30 (1432) 03.08—09.08.2019
3153

В Італії збираються на державному рівні боротися із залежністю від смартфонів, особливо серед підлітків і молоді. Адже розвиток технологій спричинив появу нових хвороб.


Головний захід, який пропонує уряд, — інформувати італійців про так звану номофобію (від «no-mobile-phone phobia») — страх залишитися без мобільного телефону. Для цього планується організовувати освітні програми для батьків, щоб ті могли розпізнати в дітях недугу на ранній стадії. Зокрема, розповідатимуть про усвідомлене користування соцмережами і «цифрову гігієну» в школах і університетах.

За даними ініціаторів, італійці віком 15—20 років перевіряють свої телефони в середньому 75 разів на день, при цьому 81% використовує телефон перед сном. Це призводить до безсоння і загальної перевтоми.

При цьому згідно з даними Євростату італійці загалом прив’язані до своїх ґаджетів менше від інших європейців. Тільки 85% жителів різного віку взаємодіють з ними щодня. А лідирують за цим показником греки: серед них 95% використовують смартфони і планшети щодня.