Закон і Бізнес


Вирватися на волю


№30 (1432) 03.08—09.08.2019
3344

Чоловіка обвинувачували в такій кількості злочинів, що він вирішив: простіше вийти на волю за допомогою погроз, ніж аргументів.


У провадженні колегії суддів Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебувала кримінальна справа. Громадянина обвинувачували і в незаконному поводженні зі зброєю, і у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу й виготовленні наркотиків. Загалом правопорушень назбиралося на 6 статей Кримінального кодексу.

Проте сам обвинувачений поводився доволі впевнено. Одного разу на судовому засіданні, коли суд розглядав питання про подовження строків тримання під вартою, чоловік звернувся до суду з клопотанням і дослівно сказав таке: «Також доводжу до відома суду, що в разі винесення рішення у вигляді продовження тримання під вартою без надання стороною обвинувачення обґрунтування вказаних ним ризиків буду змушений поставити питання про компетентність та кваліфікованість суду й направити звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів».

Така рішучість не сподобалася колегії суддів, і вони звернулися до Вищої ради правосуддя (№3829/0/6-19). Законники вимагають ужити передбачених законом заходів, щоб захистити їхню незалежність.