Закон і Бізнес


РАУ ускладнила умови складання письмового іспиту


Очевидно деяким майбутнім адвокатам доведеться згадувати навички списування.

31.07.2019 12:51
114678

Складати письмовий іспит для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні стало складніше. Тепер як допоміжний матеріал здобувачам можна використовувати лише офіційні тексти нормативно-правових актів на друкованих носіях. Використання інших джерел інформації не дозволяється.


Відповідне рішення РАУ було прийняте під час засідання 26 червня 2019 року, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Національної асоціації адвокатів України.

Зміни було внесено до Порядку допуску до складення кваліфікаційного іспиту, порядку складення кваліфікаційного іспиту та методики оцінювання результатів складення кваліфікаційного іспиту для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні.

У разі виявлення членами кваліфікаційної палати КДКА, які приймають іспит, факту використання особою недозволених джерел інформації, складається акт, у якому фіксується зазначений факт.

Відносно такої особи КДКА приймається рішення про відмову у видачі свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту.

У відомості з оцінювання результатів складення кваліфікаційного іспиту кількість балів за результатами оцінювання іспиту не зазначається відносно особи, що використовувала під час письмового іспиту не дозволені джерела інформації.

Нові зміни також стосуються порядку проведення засідань КДКА регіонів при оцінюванні результатів іспитів, а також вносять уточнення редакційного характеру до інших пунктів положення про Порядок допуску до іспитів.

Закон і Бізнес