Закон і Бізнес


Всеукраїнський тиждень права–2019: затверджено план заходів


26.07.2019 13:28
19154

Традиційно у грудні в Україні вже водинадцяте відбудеться Всеукраїнський тиждень права. Заплановано проведення уроків, лекцій та семінарів з питань прав людини, презентація видань правового змісту, благодійний захід «Правники — суспільству», правничий конкурс ім. В. Корецького та багато іншого.


Відповідне розпорядження «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» прийняв  Кабінет Міністрів України, повідомили виданню «Закон і Бізнес» у прес-службі Міністерства юстиції.

Цього року заплановані ініціативи реалізовуватимуть міністерства, центральні органи виконавчої влади, координаційні центри з надання правової допомоги, обласні та Київська міська державна адміністрація.

Завдання Тижня — сприяти формуванню правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищувати рівень знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України їхніх прав у різних сферах життя.

Урядовий план заходів Всеукраїнського тижня права–2019, передбачає: тематичні та виховні уроки у закладах середньої освіти; лекції, науково-практичні семінари, конференцій, екскурсії, майстер-класи, конкурси, ігри, змагання у закладах освіти та культури, військових частинах, установах виконання покарань та в підпорядкованих установах; конкурс робіт (відеороликів, мультфільмів), присвячених правам людини; мистецькі виставки, засідання книжкових клубів, медіатек, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту; виставки-форуми та благодійні заходи «Правники — суспільству»; міжнародний правничий конкурс імені В. М. Корецького; дні «відкритих дверей» органів виконавчої влади та ще багато іншого.

До проведення заходів щорічно долучається велика кількість громадських та студентських організацій, юридичних компаній, закладів освіти, правників та активістів.

Закон і Бізнес