Закон і Бізнес


Вакансії для переведення


№29 (1431) 27.07—02.08.2019
3975

Проведення конкурсу виключно для кандидатів, які перебувають у резерві, порушує права діючих суддів, які мають бажання змінити місце роботи. Такий висновок міститься у публічному зверненні Вищої ради правосуддя.


У ВРП підтримали рішення Ради суддів «Щодо виконання рішень з’їздів суддів України з питань визначення потреб кадрового забезпечення судів» від 5.07.2019 №35. У ньому зазначалось, що оголошення конкурсу лише для кандидатів на посаду судді без надання такої можливості суддям, які протягом тривалого часу сумлінно виконують свої повноваження, є несправедливим і порушує право суддів на переведення.

У публічному зверненні ВРП закликала Вищу кваліфікаційну комісію суддів забезпечити рівні можливості для «резервістів» та суддів. Адже, як повідомляє Рада, до неї надійшло звернення від 188 суддів місцевих судів, які мають намір бути переведеними до іншої установи.

Втім, у ВККС ніяк не відреагували на заклики ВРП та РСУ, і конкурс триває у старому форматі. Зокрема, вже визначено 604 «резервісти», які продовжують змагатися за вакансії. При цьому 12-ом було відмовлено у допуску з невідомих причин.

До речі, із 505 місць, на які проводиться конкурс, майже кожне 10-е — у районних судах столиці, що не може не приваблювати діючих суддів.