Закон і Бізнес


Податок на гостей


№28 (1430) 20.07—26.07.2019
2849

Влада Венеції оголосила, що не стягуватиме плати з «одноденних» туристів мінімум до кінця року. Раніше її планувалося запровадити вже з 1 вересня цього року.


Міській владі довелося поступитися туроператорам, які погрожували звернутися до суду через нові податки. Туроператори готують пропозиції на рік уперед, і нові податки в контрактах з клієнтами не були враховані.

Передбачається, що плата становитиме від €2,5 до 10 залежно від типу туризму і тривалості перебування в місті. Гроші стягуватимуться у спеціальних пунктах пропуску на в’їзді до міста.

Насамперед нововведення торкнеться гостей, які прибувають до Венеції на один день з круїзом. Адже досі міський «податок на туризм» був уключений тільки у вартість житла, яким такі мандрівники не користуються. Щоправда, за автобуси, які в’їжджають до міста, плата стягується і зараз.

Влада сподівається, що таким чином тисячі гостей, які щодня приїжджають до Венеції в піковий сезон, зроблять свій внесок у розвиток міста і збереження його культурної спадщини. Адже щороку це місто відвідують близько 25 млн гостей.