Закон і Бізнес


НААУ та НПУ співпрацюватимуть у напрямку розвитку сімейного права


18.07.2019 18:01
3161

Національна асоціація адвокатів України укалала Меморандум про співробітництво з Нотаріальною палатою України з метою ефективного захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин.


Документ підписали Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова та Президент Нотаріальної палати Володимир Марченко, передає «ЗіБ» з  посиланням на НААУ.

Документ укладено з метою активізації взаємодії та обміну інформацією між самоврядними організаціями двох юридичних професій, а також здійснення наукової діяльності та сприяння розвитку сімейного права, забезпечення ефективного захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин.

У рамках роботи даного Меморандуму із залученням членів Секції з сімейного права, головою якої є Ганна Гаро, передбачається:

-  участь у розробці проектів нормативно-правових актів у сфері сімейного права, пропозицій до них і чинного законодавства, спрямованого на оптимізацію захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин;

- спільна участь в наукових, дослідницьких та інших програмах і проектах, спрямованих на розвиток сімейного права;

- спільна підготовка аналітичних та методичних матеріалів, збір та узагальнення практики правореалізації і правозастосування у сфері сімейного права (дайджести судової практики, консолідованих правових позицій Верховного Суду України та рішень ЄСПЛ).

Закон і Бізнес