Закон і Бізнес


Депутати не здаються


№28 (1430) 20.07—26.07.2019
3684

Слідчий вирішив закрити провадження щодо чиновника, суддя його підтримав. А народний обранець поскаржився на служителя Феміди до дисциплінарного органу, адже апеляційний суд відновив розслідування.


Андрій Чалий з Новопсковського районного суду Луганської області потерпає від депутата. У його провадженні перебуває справа оцінювача нерухомості, який, імовірно, за хабар неправильно оцінив будинок, що згодом придбала селищна рада. Справу відкрили за заявою народного обранця.

Спершу депутат поскаржився на постанову заступника начальника слідчого відділення поліції про закриття кримінального провадження. Суддя відмовив у задоволенні скарги. Однак апеляційний суд не підтримав А.Чалого та начальника слідчого відділення, тож закриття провадження скасовано й розслідування триває.

Через 2 тижні після рішення апеляційного суду депутат звернувся до Вищої ради правосуддя, поскаржившись на А.Чалого через те, що той свого часу не задовольнив його скарги.

Проте А.Чалий також звернувся до ВРП (№3420/0/6-19) і заявив про втручання, адже саме так він трактує дії депутата. На думку судді, народний обранець у такий спосіб намагається досягти політичних цілей. Володар мандата намагається дати зрозуміти людям, що можна добитися свого в суді в позапроцесуальний спосіб, що в цілому негативно позначиться на авторитеті правосуддя.