Закон і Бізнес


У Філіппінах нав'язливих залицяльників каратимуть


17.07.2019 16:50
2267

У Філіппінах жінок захистили від домагань на вулиці.Тепер у разі непристойних пропозицій, освистування чи сексуальних коментарів жінка може заявити в поліцію та залицяльника чекатиме покарання.


Президент Філіппін Родріго Дутерте підписав законопроект, який передбачає покарання за сексуальні домагання, в тому числі освистування привабливих жінок та сексуальні жарти, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на «jurist.org».

Відповідний проек закону було підписано  президентом у квітні 2019 року.

У документі прописано, що у барах, ресторанах, кінотеатрах та інших публічних місцях мають бути встановлені «візуальні попередження проти проти потенційних сексуальних переслідувачів, зокрема номер «гарячої лінії» для повідомлень про правопорушення.

Закон забороняє вуличне і публічне сексуальне переслідування, непрохані запрошення, жінконенависні, трансфобні, гомофобні і сексистські образи, коментарі або жести щодо вигляду особи, сексуальні коментарі або пропозиції, публічну мастурбацію або демонстрацію статевих органів, доторки або будь-які домагання – словесні чи публічні і загрожують відчуттю особистого простору у публічному місці.

Новий закон також вимагає, щоб заклади відразу повідомляли у поліцію про вчинення гендерних злочинів.

Закон і Бізнес