Закон і Бізнес


Розмите питання


№28 (1430) 20.07—26.07.2019
4076

Дозволити місцевим радам фінансувати реконструкцію доріг загальнодержавного значення пропонують народні депутати. Аргумент — необхідність реконструкції доріг, яких немає в переліку Кабінету Міністрів.


Проект «Про внесення зміни до статті 91 Бюджетного кодексу України щодо фінансування ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення за рахунок коштів місцевих бюджетів» (№10418) подано на розгляд Верховної Ради.

Автори документа зазначають, що з місцевих бюджетів фінансується будівництво, реконструкція, ремонт та утримання доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності. Капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших шляхів, які є складовими автомобільних доріг державного значення, можливий на договірних умовах співфінансування з держбюджету.

Однак, оскільки Уряд затверджує спів фінансування, окремі ділянки доріг перебувають у занедбаному стані.

Якщо законопроект набере підтримки в парламенті, то дороги в Україні, імовірно, стануть кращими. А можливо, за рахунок і державного, і місцевого бюджету лататимуть одну й ту саму яму. Бо все, що прямо передбачено законом, дозволено.