Закон і Бізнес


Суддя «забув» задекларувати свої доходи та авто дружини


12.07.2019 16:50
4730

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно двох посадовців за несвоєчасне подання декларації та повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Серед правопорушників — суддя Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області та экс-керівник департаменту з питань судоустрою та статусу суддів Головного департаменту правової політики АП.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі НАЗК, за результатами повної перевірки декларації судді Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Станіслава Рички за 2015 рік (виправленої) Національне агентство виявило подання недостовірних відомостей на загальну суму понад 446,8 тис. грн.

Суддя у декларації зазначив недостовірні відомості про отримані ним та його дружиною доходи, не вказав фінансові зобов’язання дружини та не задекларував її транспортний засіб. Обґрунтований висновок щодо ознак кримінального правопорушення направлено до Національного антикорупційного бюро.

Також складено протокол стосовно колишнього керівника департаменту з питань судоустрою та статусу суддів Головного департаменту правової політики Адміністрації Президента України Ольги Кравченко, яка несвоєчасно подала декларацію перед звільненням.

Відповідальність за ці правопорушення передбачена частиною першою статті 172-6 КУпАП.

Нагадаємо, відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1 Кримінального кодексу України.

Закон і Бізнес