Закон і Бізнес


Екскурсії на колесах

Туристів змусять ходити по Парижу пішки


Більшість автобусних екскурсій починається від центру Парижа — площі Опера.

№27 (1429) 13.07—19.07.2019
5625

Паризька влада має намір заборонити в’їзд у центр міста туристичним автобусам. У мерії столиці хочуть, щоб мандрівники гуляли по місту пішки, користувалися велосипедами або громадським транспортом.


У мерії столиці Франції пояснюють свою ініціативу тим, що автобуси з дизельним двигуном повинні бути заборонені нарівні з іншими транспортними засобами подібного типу до 2024 року. Але це не вирішить іншої проблеми — автомобільних заторів. А саме туристичні автобуси, за оцінками чиновників, займають багато місця на дорозі, заважають руху, адже часто їх паркують не за правилами, повідомляє Euronews.

На думку паризької влади, заборона на в’їзд туристичних автобусів у центр міста сприятиме поліпшенню екологічної ситуації. У мерії також ураховують скарги місцевих жителів на незручності, пов’язані з великою кількістю туристів.

Більшість визначних пам’яток Парижа розташована саме в центральних округах, і до будь-якої з них можна легко дістатися на метро. Але обійти їх за день пішки у складі екскурсійної групи досить проблематично, якщо не користуватися транспортом.

Для багатьох мандрівників, які приїжджають на день-два, саме оглядові екскурсії допомагають скласти враження про столицю Франції. Можливо, ініціатива мерії спрямована на те, щоб скоротити туристичний потік у місто. Адже Франція є найбільш відвідуваною країною у світі.

Минулого року кількість туристів, що побували тут, перевищила 89 млн. А Париж установив новий рекорд відвідуваності — 50 млн осіб.