Закон і Бізнес


Шість відводів


№26 (1428) 06.07—12.07.2019
6789

Правник настільки звик до вільного ринку товарів і послуг, на якому можна обирати все, чого забажаєш, що захотів у подібний спосіб обрати собі суддю. Проте це виявилося не так легко зробити, як в супермаркеті: законниця не забажала бути відведеною.


У провадженні Тамари Ярошенко із Охтирського міськрайонного суду Сумської області перебуває справа про незаконний збір наркотиків. Уже з підготовчого засідання захисник обвинуваченого почав заявляти відводи. Загалом захисник заявив законниці 6 відводів і розтягнув справу на півроку. Але не досягнутому зупинятися не збирався та знову заявив відвід.

Як аргумент для цього чоловік навів приклад, коли суддя відмовила задовольнити позов про скасування постанови про адміністративне правопорушення. Це рішення не сподобалось адвокатові, тож він вирішив, що і справу про наркотики Т.Ярошенко довіряти не варто. Крім того, правник проаналізував інші справи, які розглядала ця служителька Феміди, і рішення в них йому також не припали до душі.

Суддя ж уважає, що у своїй заяві про відвід захисник просто висловив невдоволення рішенням та здійснив на неї тиск. На її думку, у такий спосіб адвокат домагається процесуальних рішень на свою користь.

Про такі підступні плани правника Т.Ярошенко повідомила до Вищої ради правосуддя (№3355/0/6-19). Вона простить ужити передбачених законом заходів для захисту її від подібних інцидентів у майбутньому.