Закон і Бізнес


У Києві юристи намагалася заволодіти квартирами померлих на 5,6 млн грн


10.07.2019 11:26
2878

До злочинної групи, що за допомогою фальшивих документів хотіла заволодіти майном померлих києвлян, входили адвокати, нотаріус, колишній суддя та місцевий посадовець.


Правоохоронці припинили діяльність організованої групи, до складу якої входили адвокати, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, колишній суддя Солом’янського районного суду міста Києва та інші особи, передає «ЗіБ».

Як повідомили в ГПУ, слідством встановлено, що вказані особи діючи під керівництвом одного із адвокатів протягом 2016-2018 років шляхом підробки документів намагалися заволодіти у шахрайський спосіб майном померлих жителів міста Києва на загальну суму близько 5,6 млн грн.

На даний час досудове розслідування відносно шести учасників організованої групи завершено та на виконання вимог ст. 290 КПК України стороні захисту надано для ознайомлення матеріали досудового розслідування.

Досудове розслідування щодо ще двох учасників вказаної групи зупинено у зв’язку із оголошенням їх у розшук.

Зазначимо, за скоєння наведених злочинів фігурантам загрожує покарання до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Закон і Бізнес