Закон і Бізнес


Підірвана репутація


№27 (1429) 13.07—19.07.2019
5339

Колишня модель і екс-дружина учасника «Бітлз» Пола Мак-Картні Хізер Міллз отримає солідну винагороду від News Group Newspapers як компенсацію за наклеп.


На слуханнях у Високому суді Лондона Х.Міллз та її сестра Фіона розповіли, що помічали, як з їхніми телефонами відбулося щось дивне, і на кожному кроці в несподіваних місцях зустрічали репортерів і фотографів, пише Бі-Бі-Сі.

Х.Міллз заявила, що її добродійна робота в різних фондах постраждала через фактично зіпсовану репутацію. За її словами, статті про її життя, опубліковані в різних виданнях, не ґрунтувалися на конкретних джерелах.

У суді представники медіахолдингу повідомили, що погодилися принести публічні вибачення й виплатити «значну суму як компенсацію за заподіяну шкоду». Сума не розголошується, проте сама Х.Міллз заявила, що це «найбільша в британській судовій історії виплата за позовом про наклеп у ЗМІ».

Редакція одного з найбільш тиражних британських таблоїдів News of the World була викрита в незаконному прослуховуванні телефонів у 2011 році. Редактора газети Енді Коулсона визнали винним у змові, і він провів у в’язниці кілька місяців. Судові вироки винесла ще кільком журналістам. Медіакорпорація News Corp, очолювана Рупертом Мердоком, у 2011 році закрила газету.

Позови з приводу порушення недоторканності приватного життя проти видавців подали відомі публічні персони, зокрема актор Х’ю Грант. Адвокати, котрі представляють потерпілих від «прослушки», зокрема й організованої газетами Sun і Mirror, повідомили, що загальна сума виплат для задоволення всіх вимог, імовірно, сягне ‡1 млрд. Половина цієї суми, з урахуванням судових витрат, уже виплачена.