Закон і Бізнес


Виступ перед камерою


№27 (1429) 13.07—19.07.2019
5695

Заочне рішення про задоволення позову та стягнення грошей вирішили переглянути. Однак автор позову, який от-от мав отримати все, чого бажав, такому повороту подій не зрадів. Щоб вплинути на суддю, пообіцяв звернутись у бюро розслідувань, а його виступ знімали невідомі на телефони.


У провадження судді Соснівського районного суду м.Черкаси Світлани Токової надійшла заява про перегляд заочного рішення. Було призначено засідання , на яке з’явився заявник та позивач у справі. Крім них, на слухання прийшла група сторонніх спостерігачів, які витягнули телефони та заходились знімати засідання.

Позивач раптом почав поводитись агресивно, висловлювати до С.Токової погрози звернутись до Вищої ради правосуддя та до Державного бюро розслідувань зі скаргами на її дії у разі, якщо вона змінить вже існуюче рішення у цій справі.

Така поведінка позивача не сподобалась законниці й вона звернулась до ВРП зі скаргою (№3302/0/6-19). Такі дії особи вона вважає неприпустимими, протиправними та такими, які порушують гарантії суддівської незалежності. С. Токова просить вжити передбачених законом заходів, щоб подібне не повторилось.