Закон і Бізнес


Адвокат скоїв смертельне ДТП: проводяться слідчі дії


08.07.2019 10:24
3360

5 липня адвокат Ужгородського району не впорався з керуванням та вилетів у кювет, де насмерть збив дівчинку. Винуватця аварії взято під варту без можливості внесення застави.


Як повідомив «ЗіБ» голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, на адресу Ради поступило повідомлення про те, що стосовно адвоката Ужгородського району проводяться слідчі дії.

Наразі встановлено, що близько 19:00, 5 липня 2019 року, адвокат — водій автомобіля «Mitsubishi Outlander», не впорався з керуванням у селі Мала Добронь Ужгородського району та з’їхав у кювет, де наїхав на 11-річну дівчинку, яка там гралася. Від отриманих травм дитина загинула на місці аварії.

На даний момент Рада адвокатів Закарпатської області оперативно відслідковує, щоб усі процесуальні дії щодо підозрюваного відбувались у визначеному законом порядку.

Так, прокурором Закарпатської області повідомлено про підозру адвокату у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть (ч.2 ст.286 КК України).

6 липня процесуальним прокурором в судовому засіданні Ужгородського міськрайсуду наголошено на тяжкості інкримінованого злочину та обтяжуючих обставинах, за яких воно трапилось. Мова йде про те, що відповідно до акту освідування, на момент скоєння аварії, підозрюваний перебував у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду підтримано клопотання процесуального прокурора Ужгородської місцевої прокуратури та взято підозрюваного під варту без можливості внесення застави.

Рада адвокатів Закарпатської області наголошує на тому, що в разі винесення обвинувального вироку за цією справою, до КДКА Закарпатської області буде направлене подання про припинення права на заняття адвокатською діяльністю адвоката, який скоїв смертельне ДТП. Дисциплінарне провадження буде відбуватись на підставі п.6 ч.1 ст 32 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», в якому зазначено, що право на заняття адвокатською діяльністю припиняється шляхом анулювання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю у разі набрання законної сили обвинувальним вироком суду стосовно адвоката за вчинення тяжкого, особливо тяжкого злочину, а також злочину середньої тяжкості, за який призначено покарання у виді позбавлення волі.