Закон і Бізнес


Охоронець надр


№26 (1428) 06.07—12.07.2019
5441

Позов потерпілого від поганої екології проти того, хто забруднює довкілля, переріс у бажання розправитись із законником та прокурором, хоча рішення ще не прийняли.


Володимир Макаров із Жовтневого районного суду м.Харкова розглядає кримінальну справу про порушення правил охорони надр, що спричинило шкоду для людей. Однак, на думку законника, екоактивіст, який є позивачем, намагається уповільнити процес, завалюючи суд безліччю клопотань. Суддя вважає, що вони взагалі не мають ніякого відношення до процесу.

Одного разу активіст подав заяву, в якій забажав стягнути з В.Макарова та прокурора 1 млн грн. як моральну компенсацію за те, що вони, на його думку, позбавляють його права на неупереджений та справедливий суд.

Окрім того, чоловік натякнув на причетність до корупції тих, хто здійснює судочинство. Проте й це не все, активіст хоче, щоб кожен відповідач кожному позивачу сплатив 1 млн грн., а також щоб суд виніс окрему ухвалу про вчинення Ю.Макаровим кримінального правопорушення.

Такі апетити позивача законник потрактував як тиск і звернувся до Вищої ради правосуддя (№3173/0/6-19) та Генерального прокурора, вимагаючи вжити відповідних заходів, щоб захистити його від активіста.