Закон і Бізнес


Всяке можливе…

У Таїланді примусово страхуватимуть від нещасного випадку


До Таїланду туристів ваблять передусім численні тропічні пляжі Паттайї, Пхукета або Самуї.

№26 (1428) 06.07—12.07.2019
4688

Таїланд збирається вже в поточному році ввести примусове страхування від нещасних випадків для всіх іноземних туристів, які в’їжджають у країну.


Страховку туристи оплачуватимуть при в’їзді до країни на паспортному контролі, повідомив виданню Bangkok Post генеральний секретар національної комісії зі страхування Таїланду Суттхіпхон Тхавічайкан.

Планується, що страховий поліс на одну людину коштуватиме 20 таїландських батів (близько $0,7). При цьому сума покриття становитиме близько $32 тис. у разі смерті і $16 тис. у разі поранення в результаті нещасного випадку.

Як на європейському, так і на американському та азіатському ринках турфірми зараз розраховують на страховки, придбані туристами на батьківщині перед вильотом до Таїланду. Проте практика показує, що далеко не у всіх мандрівників такі поліси є. Або ж вони мають недорогі страховки, що діють виключно на маршруті (під час екскурсій і заходів, організованих турфірмою) і включені у вартість пакетних турів.

Необхідність примусової страховки назріла тому, що кількість мандрівників, які відвідують Таїланд, невпинно зростає. Лише цього року вона перевищить 40 млн, і при такому масовому туризмі нещасні випадки неминучі. Так, тільки в одному інциденті з прогулянковим судном минулого року загинули 47 громадян Китаю.