Закон і Бізнес


Засідання ВРП 4 липня 2019 року


04.07.2019 10:00
3414

На порядку денному — внесення подання Президентові про призначення одного судді. Також Рада має перевести 2-х суддів та розібратися із 5-ма скаргами на рішення дисциплінарних палат ВРП.


ПРОЕКТ

 

Порядок денний № 50

засідання Вищої ради правосуддя

4 липня 2019 року

 

1. РозглядматеріалівщодовнесенняподанняПрезидентовіУкраїни про призначеннясуддів на посади до місцевихсудів:

 

Ізовітової-Вакім Олени Василівни — Харківського окружного адміністративного суду;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Фомін І.Ю.)

 

2. Розглядматеріалівпро переведення суддів:

 

1.Шевчук Світлани Ростиславівни — до господарського суду міста Києва.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

2.Борисенко Ірини Вікторівни — до Київського окружного адміністративного суду.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Матвійчук В.В.)

 

 

3. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

 

-          у зв’язку з поданням заяви у відставку:

 

Андрюшиної Лілії Анатоліївни — судді Заводського районного суду міста Запоріжжя.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

 

4. Розгляд питання про звільнення ШУМИЛА Олександра Миколайовича з посади судді Горностаївського районного суду Херсонської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 січня 2019 року № 26/3дп/15-19.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

5. Розгляд скарги судді Старобільського районного суду Луганської області ОЗЕРОВА Віталія Олександровича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 січня 2019 року № 72/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

6. Розгляд скарги судді Голосіївського районного суду міста КиєваНОВАКА Андрія Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 квітня 2019 року№ 1147/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

7. Розгляд скарги судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ЗОСИМЕНКО Світлани Георгіївни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 березня  2019 року № 967/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

8. Розгляд скарги судді господарського суду Дніпропетровської області МАРТИНЮКА Сергія Віталійовича на рішення Третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 вересня 2018 року № 2990/3дп/15-18 про відмову у притягненні його до дисциплінарної відповідальності та припинення дисциплінарного провадження з клопотанням про поновлення строку на оскарження рішення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Іванова Л.Б.)

 

9. Розгляд клопотання Національного антикорупційного бюро України про поновлення строку для оскарження рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 10 квітня 2019 року № 1108/3дп/15-19 про відмову у притягненні судді Подільського районного суду міста Києва ВОЙТЕНКО Тетяни Віталіївни до дисциплінарної відповідальності та припинення дисциплінарного провадження.

(Доповідач - член Вищої ради правосуддя Фомін І.Ю.)

 

10. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва писанця Віталія Анатолійовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 лютого 2019 року № 537/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

 

11. Розглядскаргикерівника Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України Уварова В.Г. на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 10 квітня 2019 року № 118дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора Іванківо-Чорнобильського відділу Броварської місцевої прокуратури Київської області ПАШИНСЬКОЇ Світлани Йосипівни. 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Матвійчук В.В.)

 

12. Різне.

 

Закон і Бізнес