Закон і Бізнес


42 замість двох


№26 (1428) 06.07—12.07.2019
4247

Один із новопризначених за президентською квотою членів Вищої ради правосуддя склав повноваження за власним бажанням. Другий поки що намагається залишитися на посаді. А конкурс на ці 2 місця — у розпалі.


Професор кафедри спеціальних дисциплін та професійної підготовки факультету №2 Донецького юридичного інституту МВС України, д.ю.н. Михайло Ісаков вирішив добровільно виконати указ Президента Володимира Зеленського та подав заяву про звільнення за власним бажанням. На засіданні ВРП, що відбулося 2 липня, його заяву було задоволено.

Нагадаємо, що Петро Порошенко вже після оголошення результатів виборів Президента змінив положення про проведення конкурсу й, попри судову заборону, самостійно визначив його переможців, призначивши до складу ВРП Андрія Василенка та Михайла Ісакова. Проте, як повідомляв «ЗіБ», В.Зеленський скасував обидва укази свого попередника про призначення цих осіб.

Натомість А.Василенко наразі оскаржує скасування указу про своє призначення членом Ради в судовому порядку. 

Водночас закінчився прийом документів від охочих обійняти дві посади у ВРП за квотою Президента. Кількість зголошених виявилася рекордною — 42 правники. Після проведення співбесід і проходження перевірки конкурсна комісія має запропонувати главі держави дві кандидатури для призначення членами Ради.